Vet inte hur många gånger – det är många, många – jag upplevt henne på scen och i inspelningar. Hennes ackompanjerande musiker har skiftat från gång till gång men Eggeling är densamma. Hon ändrar sig inte utan blir ”bara” bättre och bättre, allt säkrare.

Ystads Allehanda

När Maria Eggelings namn adderades till konserten så trodde jag att hon skulle vara förartist. Men på Sjöbo gästis framträder hon och Staffan Percy som duo. Riktigt bra fungerar det, både när Eggelings elpiano kompletterar Percys akustiska gitarr och när hennes ljusare röst sjunger med i refränger och ibland någon vers.

Läs hela artikeln

Ystads Allehanda

Sprött, stilla pianoklinkande och en saxofonton så mjuk i kanterna att den nästan inte håller samman. Maria Eggelings och Christine Falks konsert i Klosterkyrkan började mjukt meditativt och det stämningsfulla präglade även resten av spelningen.

Läs hela artikeln

Ystads Allehanda

När hon sjunger och spelar jazz så är det nån slags jazz. Också visor, folksång och country sjunger hon med prefixet nån slags. Om nu hennes musik alls kan placeras i en genre….

Läs hela artikeln

Ystads Allehanda

Maria Eggeling är sångerska, lyhörd låtskrivare och pianist från Ystad. Albumet innehåller sånger omväxlande på engelska och svenska. Hon hade först ambitionen att göra två album, ett på engelska och ett på svenska men valde av ekonomiska skäl att blanda språken. Vilket inte utgör något problem, snarare tvärtom…

Läs hela artikeln

Lira

Hon är ombytlig, verkar inte kunna bestämma sig för i vilken genre hon ska skriva, sjunga och spela. På engelska kan musiken hamna i jazz, pop och singer/songwriter, medan låtar på svenska ofta har mer av vistradition…

Läs hela artikeln

Ystads Allehanda

bik

Österlenmagasinet

Sommaren har just kommit till Ystad och vattensytan glittrar av solkatter när vi träffar Maria Eggeling för en intervju på kallbadbryggan vid Marinan. Hon har precis slutat sitt arbete som sjukgymnast för dagen och njuter av det vackra vädret. I helgen släpper hon sin solodebut ”Bikini”, och efter intervjun bör det i väg till Malmö för att repa ihop sig med kompbandet inför releasefesten.

Läs hela artikeln

Ystads Allehanda